Sayfalar

4 Ocak 2012 Çarşamba

'Yeni Bir Okuma Önerisi'






“ Yeni Bir Okuma Önerisi”

Müdahale Edilmiş Hazır Nesne, 2011

 ' Yeni Bir Okuma Önerisi' adlı bu çalışma' Manipüle Demokrasi Hikayeleri ' adlı sergi kapsamında 9-18 Aralık 2011  tarihleri arasında Kargart'da sergilendi. 




“Manipüle Demokrasi Hikayeleri” adlı sergi, yaşamla olan eleştirel politik, toplumsal ve siyasi bakışın tekrar yorumlanmasını amaçlamaktadır. Yeniden üretilip, manipülatif bir güncelleme oluşturmasının yanı sıra, bir tür “demokrasi ve demokratikleşme” yaptırım sorgulamasını görselleştirmeyi planlıyor.
Küratörlüğünü İnsel İNAL’ın yaptığı sergi; kendini var eden oluşumlar içinde bile yaptırımcı duruşuyla, seyirciye demokrasinin ne kadar manipulatif bir durum olduğunu sorgulatırken, demokrasi kavramının da kişinin yaşadığı yere, ideolojisine, hatta cinsiyetine göre değişkenlik gösterebileceğini vurguluyor.
Bir proje olarak katılımcılar arasında diyalog geliştirip, bu diyalog üzerinden yeni projeler üretilmesini amaçlayan İnal, dışarıda olanı içeri almayı ve sözün söyleyemediklerini görselleştirmeyi hedefliyor.

Sergi 09-18.12.2011 tarihleri arasında KargART’da gezilebilir.

Sergide yer alacak sanatçılar:

Beyza TANYOLAÇ, Can SADAY, Ceren UZUN, Eda ÖNDER, Emine ÇÖRDÜK, Fırat BİNGÖL, Güler AŞIK, Güneş HÜSEYİNKULU, Harun TÖLE, Itır DEMİR, Memet ÖĞÜT, Özge ÜNLÜTÜRK, Safiye BAŞAR, Seçkin TERCAN, Sefa FEYZİOĞLU, Yeşim USTAOĞLU, Barasinga, Saliha KASAP, Yusuf Murat ŞEN








Ekim Geçidi 2011



‘Ekim Geçidi 10’ Kocaeli Disiplinlerarası Çağdaş Sanat Sergisinde Eserleri Yer Alan Sanatçılar:

Onur Sanatçısı/Suha Kocaoğlu,
Prof. Dr. Mehmet Özer, Prof.Dr. Özer Kanburoğlu, Yrd. Doç.Dr. Safiye Başar, Yrd. Doç.Dr. Nurettin Bektaş, Öğr. Gör. Ünsal Bahtiyar, Nalan Kumlalı, Sema Özevin, Harun Arı, Onur Ayangil, Reha Bilir, Gökhan Bulut, Ayfer Demircioğlu, Gülsün Erbil, Serap Erdoğan, Sedat Gever, Sebahat Hasırcıoğlu, Bünyamin Kara, İsmail Keskin, Renk Erbil Martin, Hatice Gülmez Nalbant, Ali Öz, Aydın Tuna Palabıyıkoğlu, Fahri Sever, Mert Türkoğlu, Işık Tüzüner, Melek Abut, Ayşe Aga, Rahşan Akarsu, Hakan Akçe, Kader Aktü, Ali Fuat Altın, Hüsna Altın, Okay Altınışık, Yusuf Aslan, Dilek Aşkın, Vural Atılgan, Sevgi Avcı, Ömer Lütfü Bakan, Oğuz Nusret Bilik, Battal Bingöl, Adalet Binnur Büyükkürkçü, Müjgan Galiba Coşkun, Firdevs Çalışkan, Raif Çancı, Ozan Çelik, Fatma Demir, Rabia Çakır Dilaveroğlu, Oğuz Dilmaç, Fatma Dirican, Hilal Ekelik, İdris Ekinci, Uğur Ercan, Zekeriya Erdinç, Aylin Erenkaya, Selma Kaya Ergun, Mustafa Gezer, Cengiz Gücük, Havva Halaçeli, Şeniz Kabadayı, Metin Kar, Suna Özgür Karaalan, İkramettin Karaman, Filiz Kaya, Kemal Kaya, Aysun Koca, Ercan Olgun, Yıldız Örücü, Aziz Özdemir, Aslı Çakar Özen, Müge Süel Özer, Deniz Özeskici, Evrim Özeskici, Safa Nur Özkan, Arzu Parten, Özge Sarı, Fatih Sazak, Aslı Nur Sertkan, Eda Sopacı, Hülya Toksöz Şahiner, Seyhan Taşçı, Melihat Tüzün, Fikret Metin Üçkardeş, Birsen Ünüvar, Ercan Vural, Belgin Yasinoğlu, Elif Yılmaz, Güngör Zencirli.






Sözüm O'na Seramik Sergisi


Barasinga ' Sözüm O'na ' Seramik Sergisi
21-Haziran-2011-14:00
Koridor Sanat Galerisi

(21-28 Haziran 2011) 2006 yılında kurulan ve 2007-2008 Akademik yılında faaliyete geçen Seramik Bölümü'nün ilk mezunları "'Sözüm O'na'' Seramik Sergisi, Barasinga (Sanatçı İnisiyatifi) tarafından gerçekleştirilecek.





Kennesaw State Üniversitesi'nde Çağdaş Türk Sanatı Günleri





 
Gelenekten Çağdaşa Türk Seramik Sanatı 
Seramik Bölümü öğretim üyesi ve Grafik Bölümü Başkanı 
Yrd. Doç. Safiye Başar da akademik ve sanatsal etkinlikler programı çerçevesinde Görsel Sanatlar Bölümü öğrencilerine bir konferans verdi; ayrıca Kennesaw State Üniversitesi Sanat Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü sergi salonunda, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci işlerinden oluşan bir de sergi organize etti. Anadolu’nun 8000 yıllık seramik kültürünü vurgulayan “Gelenekten Çağdaşa Türk Seramik Sanatı” başlıklı konferansında Başar, yoğun olarak XI. yüzyıldan günümüze seramiğin geçirdiği teknik ve görsel dönüşümleri Selçuklu Osmanlı çini ve seramikleri üzerinden sundu. XX. yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından sanat eğitimine verilen desteğin bir sonucu olarak yurtdışına gönderilen gençlerin yurda dönüşlerinde Türkiye’ye taşıdıkları yeni yaklaşımları ve Avrupa sanatındaki dönüşümlerin ışığında XX. yüzyılın başlarından günümüze çağdaş seramiği örneklerle değerlendirdi, öğrencilerin konuya ilişkin sorularını cevapladı. Yard. Doç. Safiye Başar, Görsel sanatlar Bölümü’de konuk ögretim üyesi olarak katıldığı bazı uygulma atölyelerinde eğitim programlarını karşılaştırma fırsatı yakaladı. Aynı zamanda, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nü de tanıtarak öğrencilerin işlerinden oluşan bir sunum gerekleştirdi. Yukarıdaki etkinliklere ek olarak Görsel Sanatlar Bölmü’nde Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Özgün Baskı Sergisi gerçekleştirildi.