Sayfalar

26 Aralık 2012 Çarşamba

Gölcük Seramik sempozyumu 2012




ONURSAL  SANATÇILAR
PROF.  Güngör GÜNER
PROF. Sevim ÇİZER
Mustafa TUNÇALP
PROF. Zehra ÇOBANLI
DAVETLİ  SANATÇILAR
Atilla Cengiz Kılıç
Burcu Karabey Öztürk
Candan  Dizdar Terwiel
Keith Smith
Kemal Tizgöl
Kim Yong Moon
Özge Altay
Rafa Perez
Safiye Başar
Velimir  Vukicevic
Yasemin Yarol
Yeşim Zümrüt



II. ULUSLARARASI GÖLCÜK SERAMİK SEMPOZYUMU

23 Mayıs – 01 Haziran 2012


Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilen II. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu 23 Mayıs – 01 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Gölcük - Değirmendere sınırları içerisinde kurulması planlanan “Çağdaş Seramik Müzesi”nin koleksiyonunu oluşturmayı, sanatçı ve izleyici arasındaki diyaloğu arttırmayı, sanat öğrencilerinin eğitimine katkı sunmayı amaçlayan sempozyuma, Prof.  Güngör Güner, Prof. Sevim Çizer, Mustafa Tunçalp, Prof. Zehra Çobanlı  ‘‘Onur Sanatçısı’’  olarak katıldı. Bu yılki sempozyumda Amerika Birleşik Devletler’inden Keith  Smith, İspanya‘dan Rafa Perez, Sırbistan‘dan Velimir  Vukicevic, Kore’den Kim Yong Moon, Türkiye’den Atilla Cengiz Kılıç, Burcu Karabey Öztürk, Candan  Dizdar Terwiel, Kemal Tizgöl, Özge Altay, Safiye Başar, Yasemin Yarol ve Yeşim Zümrüt davetli sanatçı olarak yer aldı.

Sanatçı sunumları ve atölye çalışmaları ve uygulama içeren sempozyumun  ilk gününde Prof. Güngör Güner ‘’ Çömlekçi Tornasından CNC’ye ‘’ başlığını taşıyan sunumunda, bilim, sanat ve tasarım üçgeninde gelişen işbirliğini seramik disiplini üzerinden değerlendirdi. "Seramik Olgusu ile Kavramsal Sanat   Bağlamında  Yerleştirme (Installation)’’ başlıklığı altında günümüz sanat ortamında sıklıkla karşılaşılan seramik yerleştirmeleri örnekler üzerinden tartışmaya açtı.

Sanatçılar, on gün süren üretimlerinin paralelinde, ‘Atölye Çalışması’ başlığı altında kendi bireysel usluplarını yansıtan, farklı seramik tekniklerini  uygulamalı olarak öğrenci ve izleyicilerle paylaştı. Gerek katılımcı sanatçılar, gerekse öğrenciler tarafından  büyük bir ilgiyle izlenen atölye çalışmaları, deneyimlerin kısa sürede paylaşılmasına ve tartışılmasına  fırsat sunması açısından, sempozyumun en çok ilgi gören bölümüydü.   Bu bölümde, Rafa Perez farklı killerin fırın sıcaklığına bağlı olarak değişen yapısından hareketle geliştirdiği plastik yaklaşımını; Velimir Vukicevic iki boyutlu yüzeyde üç boyutlu illüzyon oluşturan desenleriyle porselen boyamayı; Kim Yong Moon çömlekçi tornasında seramik üretim geleneğini; Keith Smith figürün kil ile inşasında taşıyıcı yapının oluşturulması ve izlenmesi gereken aşamaları; Atilla Cengiz Kılıç, raku pişirim tekniğini uygulamalı olarak  gösterdi.
Bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, kültürel etkileşime olanak sağlayan,  üretken ve dostane bir ortamda gerçekleştirilen Gölcük Seramik Sempozyumu’nda, seramik heykel ve düzenlemeden oluşan, özgün yaklaşık yirmi eser, Kervansansaray’da yapılan sempozyum kapanış sergisinde izleyiciyle buluştu.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder